#خلاصه_مطب
سلام دکتر شیری عزیز
موضوعی مدتهاست ذهن من رو درگیر کرده که لطف بینهایت بزرگی میکنید که در این راه کمکم کنید
من تو مسئله مذهب دچار مشکل شدم
شاید سالها بهش فکر نمیکردم
اما نزدیک یکسال هست ک ذهنم رو درگیر کرده

اینکه من مسلمانم و باید به دستوراتی که خداوند داده عمل کنم (اما در مورد نوع پوشش اینکار رو‌انجام نمیدم و یا گرفتن روزه)
اینکه اکثرا میگن باید دلت پاک باشه و انسانیت داشته باشی و کاملا قبول دارم،بعد انسانیت و سالم زندگی کردن کاملا درسته اما پیرو دستورات دینی بودن یک موضوع دیگه است
اینکه نمیتونم کتاب قرآن رو به دلیل بعضی مطالبش بپذیرم(ارزش پایین زن،اختیارات بیشتر مردان،نابرابری،مسئله حجاب که نمیتونم بپذیرم که یک مرد اوقدر منزلتش پایین باشه که مثلا با موب بنده تحریک بشه)
این مسائل منو دچار سردرگمی کرده
دوست دارم به یک باور عمیق عاقلانه و باثبات به تصویر دینیم برسم
امکانش هست راهنماییم کنید ؟

 


 

سلام به خاطره گرامی
حقیقتا این سوال را بهتره روحانیون جواب بدهند (که البته اکثرا مشغول سیاست و برنامه تلویزیونی و سخنرانی و مشاوره اند)
آنچه من فهمیده ام اینست که غایت دین ، اخلاق است (گفته نبی اکرم بعثت لاتمم مکارم الاخلاق)

۱-دین چند ساحت دارد (منبع اصلی این جمله را از نوشته جان ناس در کتاب معروفش درباره شناخت ادیان اخذ کرده ام )

۲-داستانها+ سنتها+ قوانین و شریعت+ اخلاقیات+ فلسفه+ پیشوایان

۳- انسان در طول سفر زندگیش تغییر میکند، تصویر خداوند برای او متناسب با نیازهای دوران سفر زندگیش تغییر میکند، خدای یک پسر ۱۳ ساله او را در امتحاناتش موفق میدارد.خدای همان پسر در ۱۸ سالگی برایش معشوقش را دل نرم میکند ، در ۲۳ سالگی از خدایش میخواهد در امتحان پذیرش یک دانشگاه عالی قبول شود و در ۳۰ سالگی ، همسرش را موقع زایمان کمک میکند و در ۴۰ سالگی در بحران میانسالی تو از خدا میخواهی که از بی معنایی نجاتت دهد و …

این مطلب را هم بخوانید
مصائب آدم‌های خاکستری

۴- ما وجه انسانی خود را به درکمان از مفهوم خدا اضافه میکنیم طبیعتا. چنانکه میبینیم ، خدای ما با ما تغییر میکند زیرا خدای ما GOD IMAGE با خدای خالق GOD فرق دارد. خدای ما طبیعتا تحت تاثیر انسان بودن ماست که ادراک میشود.
حضرت امیرالمونین(ع) میفرمایند خدای مورچه ها در ذهنشان یک مورچه عظیم الجثه با چشمانی بسیار بلند است که همه جارا میبیند. (متاسفانه هرچقدر گشتم نتونستم تو اینترنت اصل جمله را پیدا کنم)

۵- وقتی من کودکی پر دردی داشته باشم، خدای من ، مفهومیست که به من امنیت بناست بدهد.یعنی که ادراک هر کس از خداوند تحت تاثیر وضعیت روانکاوانه او نیز قرار دارد.

بنابراین در فرم بالغانه ما به مفهوم خداوند میپردازیم و به همین میزان درست و اخلاقی زندگی میکنیم و ادراکمان از دین را بسط میدهیم. تفسیر فقهی از دین اگر مورد قبولتان نیست ، معنیش این نیست که تفسیر اخلاقی یا فلسفی از دین را تجربه نکنید

مخلص
علیرضا شیری

محمدرضا افزود :

قال مولانا الامام باقر العلوم -علیه السلام
(توحید صدوق/بحارالانوار؛ج۶۹،ص۲۹۳)
هر آنچه را با خطورات ذهنی خود در دقیق ترین معانی آن تشخیص می دهید، مخلوقی است مصنوع مانند خودتان، به سوی خودتان بازگشت می کند، و چه بسا مورچه کوچک تصور کند که خداوند دو شاخک دارد، چرا که داشتن شاخک از برای آنها کمال است و می پندارد که نبودن آن(شاخک) نقص کسی است که متصف به آن(شاخک) نباشد، و این حال عاقلان است در مورد آنچه خدای متعال را با آن وصف می کنند!

45 پاسخ
  1. منيره
    منيره گفته:

    چقد قشنگ توصیف کردید
    منم همیشه این مشکل رو دارم
    و یه موضوع مهم تر اینکه خانوادم هم هنوز با وجود ٣٧ سال سن که دارم ازم میخوان که به اعتقادات اونا پایبند باشم

    پاسخ
  2. فاطمه
    فاطمه گفته:

    سلام
    به نظر من دین دو جنبه داره. یه جنبه باور قلبی و یه جنبه عملی (که همون دستورات خداست). جنبه باور قلبی از نظر من یعنی هم اعتقاد به خدا و هم اعتماد به خدا داشته باشیم. به دوروبرمون نگاه کنیم. ما به کیا اعتماد میکنیم؟ و حرفاشون رو قبول میکنیم و توصیه هایی که بهمون میکنن رو رعایت میکنیم(به حرفاشون عمل میکنیم)؟ خب معلومه، کسایی که بهشون اعتماد داریم. ولی سوال اینجاست: ما به کی اعتماد میکنیم؟ به کسی که سه تا ویژگی داشته باشن. اول:مارو بشناسه.اخلاقمون و ویژگی هامونو بدونه. دوم:مهربون باشه.یعنی باهامون بد نباشه تا از رو بدی توصیه بدی بکنه.بلکه برعکس، باهامون مهربون باشه و بهترین ها رو برامون بخواد چون ما رو دوست داره.سوم:عاقل و دانا باشه. بدونه چی بگه، چه توصیه ای بکنه. اگر ما رو خوب نشناسه یا نسبت به ما دشمنی داشته باشه یا عاقل و دانا نباشه اصلا نمیشه به توصیه هایی که به ما میکنه اعتماد کنیم.ولی اگر این ویژگی ها رو داشته باشه بهش اعتماد میکنیم و به توصیه هاش تو زندگیمون عمل میکنیم.حالا بنظر شما خدا این سه ویژگی رو در حد اعلا نداره؟ خدایی که ما رو بهتر از خودمون میشناسه.خدایی که از پدر و مادر به ما مهربون تره.خدایی که تو عقل و دانایی رو دست نداره. خب یه همچین خدایی مگه میشه توصیه ای به ما بکنه(همون دستورات دین) که به ضرر ما باشه یا مارو تحقیر کنه؟ من که اینطور فکر نمیکنم.حالا این دستورات دینی هم توی قران هست هم توی روایات و احادیث (البته معتبراشون نه جعلی هاشون). قبول دارم یه سری از توصیه های خدا رو متوجه نمیشیم یا شاید برداشت بدی ازش بکنیم اما مگه نه اینکه گفتیم خدای به این مهربونی و عاقلی امکان نداره توصیه بدی کنه که به ضرر ما باشه؟ مگه ما میریم پیش یه دکتر فوق تخصص و اون به ما دارو میده ازش میپرسیم: «از کجا معلوم این دارو برای من خوب باشه؟اصلا این دارو مکانیسمش چیه چطور قراره منو خوب کنه چطور قراره تو بدن فعل و انفعالات انجام بده تا بیماری منو خوب کنه؟اصلا مگه کنار هر دارو یه برگه بروشور نیست که عوارض جانبی اون دارو رو نوشته؟چطور یه دکتر همچین دارویی میده که خودش عوارض داره واسه بدن رو به ما میده؟» نه! ما هیچ کدوم از این سوالا رو نمیپرسیم. فقط به مدرک فوق تخصصش اعتماد میکنیم. به خدایی که بالا تر از یه دکتر فوق تخصصه اعتماد نمیکنیم؟

    پاسخ
  3. فاطمه
    فاطمه گفته:

    سلام،خیلی عالی گفتین آقای دکتر، دین یکسری قوانین گذاشته برای اینکه از آدمیت به انسانیت برسیم، گاردریل هایی که کمک میکنه از جاده اصلی منحرف نشد ولی نه اینکه اینقد بهش بها بدیم و راه و مسیر رو فراموش کنیم، واینکه من به این نتیجه رسیدم که اصل دین به ما نرسیده و خودمون باید به درکش برسیم،متاسفانه نه تنهافلسفه اصلی حجاب،روزه یا هرچیز دیگه به ما فهمانده نشده بلکه دچار تغییر و تحریف شده، چه زیبا گفت استاد علی شریعتی، که چهره فاطمه س همان‌قدر با زن سنتی و متدین متفاوت است که با زن مد امروزی متفاوته (فاطمه فاطمه است) کتابی که به من تا اندازه ای کمک کرد، منکه زنی مححبه هستم و بعد از خواندن آن فهمیدم حتی مسیر رو هم شروع نکردم. ودیگه اینکه شخصا با دیدگاه شما و همچنین آقای سید حسن آقا میری موافق هستم چون هم دل و هم عقل می پذیرد حرف ها را

    پاسخ
  4. زهرا
    زهرا گفته:

    خاطره عزیز سلام
    حرف دکتر عزیزمون درسته که اصل دین اخلاق هست، اما من شما رو دعوت می کنم به مطالعه بیشتر درباره دین، از منابع مختلف و افرادی که درس دین را خوانده اند.
    در اندازه فهم خودم به تو دوست عزیزم می گم هر چیزی آدابی داره، و انسان باید ادب رو رعایت کنه، مثل وقتی می خوای از گوگل استفاده کنی به شما میگه این شرایط و وقوانین و قواعد ماست، دین اسلام هم قواعد و قوانینی داره اما برای اجرای اون قوانین اول باید خود اسلام رو پذیرفته باشی، یعنی قبول کرده باشی که این دین، دین زندگی هست.
    اصلا در اسلام ارزش زن پایین نیست، ایه قران داریم: عند اکرمکم عندالله اتقکم. این شبهه رو مکرر پاسخ دادند و شما هم اگر به سایت های خوب مراجعه کنی حتما استدلال های مختلف رو می تونی مطالعه کنی و به جواب برسی.
    من فکر میکنم دلیل این که نمی تونی بخش هایی از این رو بپذیری همین باشه که خود اصل دین اسلام برات هنوز حل نشده و مطمئنم با مطالعه آیات قران و احادیت و تفاسیر خوب عالمان سرشناس، خیلی از مسائل برات باز میشه،

    پاسخ
  5. مریم امیدی
    مریم امیدی گفته:

    سلام اقای دکتر شیری.
    همه آنچه که در نوشته شما خوندم مفهوم خداوند بود که بسیار هم زیبا پرداختید. دقیقا به همین دلیل هست که اینهمه تناقص در ذهن امثال ما به وجود آمده. گفته اید غایت دین اخلاق است اما خیلی از مواردی که در کلام خداوند (قرآن ) آمده با آنچه که امروز بشر به عنوان اخلاقیات تعریف کرده تناسبی ندارد. من خداوند خود رامیپرستم و به اخلاقیات پایبندم. اما با آنچه که امروزه به عنوان شرع مطرح شده مشکل دارم.

    پاسخ
  6. ندا
    ندا گفته:

    سلام‌. من حرفتون رو قبول دارم امااین که شمای بزرگوار توضیح دادین درمورد بحث خداشناسی هست ربطی به مذهب خاصی نداره. مذهب یا شریعت بقول مولانا درکتاب ملت عشق یک کشتی در دریای طریقته که مقصدش حقیقته. اگر اینطور باشه هزاران کشتی و هزاران راه میتونه برا رسیدن به حقیقت وجود داشته باشه. واما درخصوص مطالب دینی و توضیحاتی که درمورد ارزش زن و مرد دادین، اینم بستگی داره به این که ما فقط معنای ظاهری رو درک کرده باشیم یا به عمق مطلب پی برده باشیم چون بقول همین کتاب ملت عشق؛ قران مثل یک رود هست که از دور فکر میکنی فقط یه جریان داره اما نزدیک که میری میبینی همزمان چند جریان در اون رودخونه هس. خیلی از کلمات چند وجایه ومعنیش توی زبان ما وزبان عرب متفاوته ولی درکل منظورم اینه که ما فقط مفنای ظاهری رو درک میکنیم. اما باهمه این توضیحات منم مث این خانم سردرگمم همچنان و نمیدونم بالاتره چطور باید به معنای عمقی دست پیدا کنیم و از آشفتگی دربیایم

    پاسخ
  7. ندا
    ندا گفته:

    سلام حرفتون درسته کاملا. اما باز شما درمورد خود خدا توضیح دادین نه مذهب. شریعت یا مذهب بقول ملت عشق یه کشتیه در دریای طریقت که مقصدش حقیقته. شما درمورد حقیقت که خداست برامون توضیح دادین نه شریعت. من میدونم که درک معانی و مطالب قران بشتگی به ما داره و ما فقط معنی ظاهری رو میخونیم و برداشت اشتباه میکنیم اما با همه این تفاسیر باز سردرگمم بالاخره قراره کی بلد باشه این معنای عمقی وبطنی رو وبه ماهم یاد بده این همه عالم داریم سراغ کی بریم؟

    پاسخ
    • محمدحسین
      محمدحسین گفته:

      داداش گلم منم خیلی سر این مشکل دارم اما یه راهی رو که پیش گرفتمو خیلی کمکم کرده ،عقله…از عقل بیشتر کار بکش…منطق خیلی قدرتمنده…صحبتای مختلف رو درباره ی هر موضوع بشنو و جمع بندی کن…بر اساس منطق خالص…الان که برا شنیدن حرفا،اینترنت خیلی کمک بزرگی میکنه…

      پاسخ
  8. مریم
    مریم گفته:

    سلام
    تعبیر و تفسیر بسیار خوبی بود
    به عقیده من خدا را با عقل و علم و قلب باید شناخت

    پاسخ
  9. ندا
    ندا گفته:

    منم خیلی درگیر این مساله هستم ولی بنظرم اگه با اخلاق زندگی کنم خیلی حس بهتری دارم تا اینکه تمرکزم رو اعمال ظاهری مثل حجاب باشه

    پاسخ
  10. Shahnaz
    Shahnaz گفته:

    درود. به نظرم اومد که گوش دادن کامل ، حدود سه ساعت، به سخنرانی جناب دکتر نراقی در این باب بسیار کمک کننده خواهد بود. قطعا به شکلی غیر مستقیم جوابتون رو می گیرید و به آرامش می رسید. موفق و پرسشگر باشید.

    پاسخ
    • صديقه
      صديقه گفته:

      با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما خانم شهناز
      بنده به توصیه ی شما فایل مربوطه را گوش دادم و می توانم بگویم این صحبت ها به جانم نشست و سوالاتی را که شاید سالها درگیرش بودم پاسخ داد
      از شما بسیار سپاسگذارم که بانی شدید برای این حس خوب من
      معتقدم همه ی مسلمانان، تأکید می کنم همه ی مسلمانان، باید این فایل را از اول تا آخر به دقت گوش دهند.
      ایام به کام

      پاسخ
  11. خانم ح.ع
    خانم ح.ع گفته:

    بسیار عالی و جامع.
    یاد تعریف خدا از دید ملاصدرا افتادم…خداوند بی نهایت است اما به قدر فهم تو کوچک میشود….

    پاسخ
  12. حسنی
    حسنی گفته:

    با سلام . متاسفانه آقای دکتر شیری هم مانند بسیاری از افراد شروع خوبی داشته اند اما زود دچار توهم دانایی مفرط شده اند . من ازعلاقمندان ایشان هستم اما متاسفانه آنچه بعد از مدتها پیگیری کارهایشان به نتیجه رسیده ام این است که ایشان در هر مقوله ایی خود را صاحب نظر می دانند . و این یعنی آعاز مرحله سقوط . حیف شماست که دچار این بلا شوید . لطفا در اموری که صاحب نظر نیستید وارد نشوید .

    پاسخ
  13. حسین
    حسین گفته:

    حسین
    ممنون.دکتر شیری عزیز ا
    گر امکان داشته باشه در مورد اون image GOD و GOD توضیحات بیشتری بدهید.چون مراجعه به کانالتان راحتره اگر مقدور باشه براتون تو کانال بگین

    پاسخ
  14. مرضیه
    مرضیه گفته:

    در آیه ای از قرآن از قول حضرت ابراهیم اومده:انی ذاهب الی ربی “سیهدین”.و من قویا قبول دارم اگر کسی قلبا و خالصا به سمت خدا حرکت کند “سیهدین”در انتظارشه.و هدایت خواهد شد.خدا بزرگتر و وسیع تر از هر آنچه هست که ما فکر می کنیم و محدودیتی برای هدایت بنده هاش نداره.به قول جناب رضا مارمولک ته مرام هست و راههای متصل به او بیشمارند.

    پاسخ
  15. الهام
    الهام گفته:

    اقای دکتر ای کاش پیام منو ببینید
    من تو یه خونواده ی متعصب به دنیا اومدم ….خونواده ای که دین دارند ولی دین خودشون!!!!دارم عذاب میکشم اینجا….بخاطر هر کاری(گاهی شاید مانتو روشن پوشیدن)بهم هزاران انگ میخوره …تو سن ۲۲ سالگی مجبورم دعوا کنم باهاشون و تو دعوا هزاران توهین بهم میشه ….همش به خودم میگم سکوت کنم و جوابشونو ندم عادی میشه ،میگذره….ولی اگه یکی جلوتون واسته بهتون توهین کنه و انگ بزنه بهتون از کنارش میگذرید ؟!
    واقعا دارم عذاب میکشم …کمکم کنی ….مطمئنا میفهمید چی میگم …خیلی شکنجه های روحی از شکنجه های جسمی بدتره …کنار اومدن با بحث تعصب شکل گرفته از کودکی درون اعضای خانواده ی من بزرگترین مشکلیه که الان باهاش مواجهم ..من نگرانم برای خیلی چیزا تو مملکتم …فقر..مسائل اقتصادی…مسائل فرهنگی..اوضاع اموزش و پرورش …چون مطمئنم این هاست که بازدهش شده برادر ۲۰ ساله ی من که جلوی من وای میسته و در مورد اعضای بدن هم جنسای خواهرش (با اصطلاح سینه لخت)حرف میزنه و ادعای ایمان و خدا و پیغمبر دارن ….این بازده اموزش و پرورش من و جامعه ی منه ….الان که این پیامو دارم براتون مینویسم نمیتونم جلوی گریه مو بگیرم اینها واقعا عذاب اوره
    این مثال یک مورد از هزارتایی مورد ِکه من صبح تا شب تو زندگیم باهاش درگیرم …من یه دختر عادی هستم ….تنها بی حجابی که تو زندگیم دارم اینه که یه مقداری ارایش میکنم و یه مقداری جلوی موهام بیرونه اونم خیلی از موارد بر اساس مکانی که میخوام برم و افرادی که اونجا هستن کم یا زیادش میکنم ولی به همین گناه تو زندگیم هزاران انگ بهم وارد شده …حتی از جانب برادرم ….اینه اسم امنیت؟!…من تو خانواده م امنیت ندارم و شاید گاهی بخاطر این موضوع به جامعه پناه بیارم و قطعا هم تنها علتش خانواده م هستن

    پاسخ
  16. میترا شیخی
    میترا شیخی گفته:

    سلام آقای دکتر بسیار عاالی توضیح دادین،من خودم نمازم رو اول وقت میخونم،به حجاب اعتقادی ندارم،حداقل تو فرهنگ من که یک بختیاری هستم حجاب به این شکلی که برای ما گفتن،معنایی نداره،ما با پسرعموها و پسر داییها وپسران فامیل دست میدیم و اگه این کار را نکنیم بی احترامی محسوب میشه، در عین حال به اخلاقیات پایبند هستیم و هیچ پسری جرات نگاه کج به هیچ دختری رو در فامیل نداره،اگه هم همچین اتفاقی بیفته مورد بی اعتمادی واقع میشه و طرد میشه،ولی در کل به نظر من مسائل دینی یه چیز شخصی هستن و من خودم تا الان با وجود معنویات تونستم بر مشکلاتم فایق بیام.

    پاسخ
  17. میثم
    میثم گفته:

    سلام دکتر جان
    تا وقتی که ما بخشی از دین رو نپدیریم و بخش دیگه رو با توجه با ساحت های دیگر بپذیریم مشکلی حل نخواهد شد
    اگر دین موصوعی آسمانی است پس باید همه ی ساحت هایش صحیح و درست باشد و اگر مفاهیم غیر معقول و غیر علمی در دین وجود دارد پس به یکسره این دین رو باید به کنار نهاد و ارزش های نوین را جایگزین دستورات منسوخ کرد
    و اینکه به برخی ساحت ها توجه کرد و برخی خیر به نظر میاد بیش تر خودفریبی است برای حفظ باورهای کهن تا شیوه ای منطقی و معقول در برخورد با موضوعاتی اینچنینی

    پاسخ
    • صديقه
      صديقه گفته:

      با سلام، توصیه می کنم سخنرانی دکتر سروش با موضوع “دین حداقلی و دین حداکثری” را گوش دهید.
      بنده هم دچار چنین تناقضاتی بودم و شنیدن این سخنرانی به ابهاماتم پاسخ داد.
      موفق باشید

      پاسخ
  18. فرزانه
    فرزانه گفته:

    برای منم گنگ است چیزهایی… همیشه فکر کرده ام مبنایی وجود دارد که باید باآن مطابقت دلشته باشم تا گوهر وجودم متبلور بشود و در سطح بعدی از زندگی طبیعی قرار بگیرم….اولین باری ک دچار تردیدشدم۱۸ساله بودم باخودم فک میکردم اگردرکشوری غیرایران متولد میشدم چگونه بودم…بماند که خودهمین فکرهم برایم خارج سدن از حیطه امنیتم بود….
    کاملا قبول دارم که هدف نهایی انسانیت است….ولی درتردیدم ک بعضی از احکام اصلا برای چه هستندمثلا ابی که سه باربایدریخته شودتاپاک شود…یااینهمه خوبان بدان کردن ادمها…و قبلا جوابم این بود ک بندگی ینی اطاعت بی چون و چرا…اما اخیرا فک میکنم اگربنابود اطاعت بی چون وچراباشد پس خداوند که حکیم است عقل را به چه مناسبت در وجودم نهاده است….
    در مجموع درحال حاضردربرزخی هستم
    که نه میتونم یک سری اعمال را انجام ندهم
    و نه میتوانم بی هیچ فکری زندگی کنم
    امیدوارم روشن بینی و آگاهی برقلبمان جاری شود…تاحقیقت حقیقی را بیابیم…و قلب هایمان بی هیچ فاصله ای مهربان باشند

    پاسخ
  19. طیبه امیرخاتی
    طیبه امیرخاتی گفته:

    آقای دکتر آرامشی که از حرفاتون میگیرم بی دروغ تا بحال از هیچ کسی نگرفتم و راه رو پیدا کردم
    من به شخصه قران را یه نسخه کامل برای تمامی سوالات خودم دیدم و‌میدونم
    نماز و روزه و حجاب همه برای راحت تر،پیمودن راه کمال و انسانیت است و همونطوری که برای پیروزی در هر مسابقه ای باید حتما تمرین داشته بایم ،مطمئنا‌‌ برای اینکه به بیراهه نریم فرمان الهی ،کمک و راهگشاست

    پاسخ
  20. مريم
    مريم گفته:

    سلام دوست عزیز
    ادعاهایی ک درمورد قرآن نوشتید نشان دهنده بد فهمی شما از قرآن است
    سه سال است مطالعه دینی عمیق دارم
    من متفاوت از شما دین را فهمیدم
    البته با توجه به قران و اهل بیت
    اولا ارزش زن اگر مساوی مرد نباشد بالاتر است
    ثانیا نقش زن و مرد با توجه به استعدادی که خداوند به هر جنس داده است متفاوت است و ب معنی اختیار بیشتر مرد نیست
    ثالثا حجاب ب معنای زندگی با امنیت بیشتر است مثلا اگر از هر ١٠٠ مرد ، یکی هم بیمار دل باشد باعث آزار شما نشود ، چون ذات مرد ب گونه ای است که اگر ب اصول اخلاقی پایبد نباشد با موی شما تحریک می شود و اصلا تحریک شدن مرد مطرح نیست بلکه آزار روانی که ممکن از این تحریک شما به زن برسد مطرح است

    حدودا ٩ سال که منابع دینی مختلف رو برای یافتن سوال ها و نیاز هایم برررسی می کنم به نظرم کتاب های آیت الله صالح غفاری بهترین جامع ترین عقلانی ترین و علمی ترین پاسخ را برای سوال های شما دارد
    الذین جاهدو فینا لنهدینا سبلنا
    مطمئن باشد اگر از خدا بخواهید که چشم شما را به حقیقت روشن کند و در این راه تلاش کنید ب لذیذ ترین و گواراترین ذهنی خواهید رسید

    پاسخ
    • آزیتا
      آزیتا گفته:

      سلام
      من هیچ جای قران احترامی به زن ندیدم به این شکلی که شما میگید. دیه نصف سهم الارث نصف حق حضانت فرزند با پدر
      برای هرکاری از شوهر اجازه گرفتن حتی خروج از خانه
      و در صورت تمرد از فرمان مرد به مرد اجازه ضرب و شتم داده شده سوره نور اگه اشتباه نکنم
      اتفاقا به شدت دین اسلام ضد زن که با توجه به جغرافیای ظهورش طبیعیه
      حجاب هیچوقت نتونسته از زنان حمایت کنه و به اون ها برای داشتن امنیت کوچکترین کمکی نکرده این رو از منی که یه زنم و در این جامعه زندگی میکنم و حجاب هم دارم بشنوید, فرد بیمار به حجاب من کاری نداره ذهن بیمارش میتونه تمام لباسها روندید بگیره, با توجه به اینکه ایران یه کشور با قوانین اسلامی وحجاب اسلامیه میتونید میزان تجاوزها رو ببنید تفاوتی با بلاد کفر نداره اونجا هم همینطوره.
      دینی که به مرد تمام اختیارات ر داده و از زن به سان طفیلی تمام اختیارات را گرفته.

      پاسخ
  21. مريم(اصلاح كامنت قبلي)
    مريم(اصلاح كامنت قبلي) گفته:

    سلام دوست عزیز
    محسوساتی ک درمورد قرآن نوشتید ناشی از کج فهمی شما از قرآن است
    سه ساله که مطالعه دینی عمیق دارم
    با توجه به تحقیقاتم درمورد ایراداتی که به قران نوشتید
    اول اینکه ارزش زن در قران اگر مساوی مرد نباشد بالاتر است
    دوم اینکه نقش و وظایف زن و مرد با توجه به استعدادی که خداوند به هر جنس داده است متفاوت است و ب معنی اختیار بیشتر مرد نیست ، زن در خانواده به قلب در انسان تشبیه شده
    سوم اینکه حجاب ب معنای زندگی با امنیت بیشتر است مثلا اگر از هر ١٠٠ مرد ، یکی هم بیمار دل باشد باعث آزار شما نشود ، چون ذات مرد ب گونه ای است که اگر ب اصول اخلاقی پایبد نباشد با موی شما تحریک می شود و در واقع تحریک شدن مرد مطرح نیست بلکه آزار روانی که ممکن از این تحریک به زن برسد مطرح است

    حدودا ٩ سال که منابع دینی مختلف رو برای یافتن سوال ها و نیاز هایم بررسی می کنم به نظرم کتاب های آیت الله صالح غفاری که به صورت رایگان در سایتشون قرار داره بهترین جامع ترین عقلانی ترین و علمی ترین پاسخ را برای سوال های شما دارد
    الذین جاهدو فینا لنهدینا سبلنا
    مطمئن باشد اگر از خدا بخواهید که چشم شما را به حقیقت روشن کند و در این راه تلاش کنید ب آرامش درونی و آسودگی خاطر خواهید رسید

    پاسخ
  22. بهاره.ن
    بهاره.ن گفته:

    سلام دکتر جان.من هم معتقدم که دین و معنا و مفهومش برای ما بد جا افتاده.دقیقا حکایت شمس و مولانا در کتاب ملت عشق هست.مولانا عارف و دیندار فوق العاده بود و شمس درویش و عاشق خدا.به نظر من بدون داشتن عشق هر چقدر هم تلاش کنند افراد در زمینه دین و مذهب خلاء دارند.

    پاسخ
  23. آجرلو
    آجرلو گفته:

    باسلام . در خصوص موضوع خاطره جان دکترشیری عزیز با کمال احترام باید بگویم : آنقدر مطالب و تالیفات در مورد چنین موضوعاتی ( احکام دین ،حجاب،ارزش زن ، نماز و روزه و ….) وجود دارد که بسیاری از زنان جهان که حتی ذره ای از مسائل دینی را نه دیده ونه باور داشته اند ، به این منابع رجوع کرده و مسلمان شده اند وخیلی بهتر از من ذاتا مسلمان مسائل را پذیرفته و اجرا میکنند . به نظرم روحانیون ادای دین کرده اند دیگر این ماهستیم که باید جستجو کنیم و همانگونه که هزاران حرفهای نگفته زندگی که پدران و مادران به ما نگفته اند را واکاوی کرده و میشنویم ، هزاران حرفهای نگفته دین را نیز باید واکاوی کرد و شنید .البته کم نیستند کلاسهای معارف دینی اگر “بخواهیم”

    پاسخ
    • رامینا
      رامینا گفته:

      من با ماهیت عقاید شما کاری ندارم. ولی نکته ای رو می خواستم بگم که هزاران برابر زنانی که مسلمان نبودن و مسلمان شدن، زنانی هستند که هر روز از دین خارج می شن ولی به دلایل سیاسی جایی اسمی ازشون برده نمی شه و در خفا مجبورند که بی دین بشوند.

      پاسخ
  24. جواب به كامنت آزيتا
    جواب به كامنت آزيتا گفته:

    سلام
    ذکر چند نکته ضروریست اول اینکه همین دینی که شما آن را به زن ستیزی متهم می کنی سریع ترین دین در حال رشد در قرن ۲۱ در دنیاست و تخمین زده شده که تا سال ۲۰۵۰ تعدا مسلمان ها و مسیحیان برابر خواهد شد و اگر همین جور ادامه کند اسلام همه جا را فرا می گیرد ثانیا بیشترین افراد مسلمان شده خانم ها هستن
    ابتدا پاسخ چند ایرادی را که از ان ها نتیجه گرفتید زن در قرآن ارزش ندارد تک تک می نویسم
    ١-دیه نصف : تعیین دیه ، به معنای تعیین قیمت برای وجود یک انسان نیست ، ارزش زن و مرد مساوی است به این دلیل که قصاص برای زن و مرد ، ب یک اندازه است ، و مطابق آیه قرآن ، هر کس انسانی را بکشد معادل کشتن همه انسان هاست و اینجا زن و مرد مطرح نیست.
    دیه به معنای خسارت مالی که از کشته شدن مرد یا زن ب خانواده وارد می شود ، به علت اینکه مرد در اسلام مسئولیت تامین مالی خانواده رو بر عهده دارد و نفقه زن و فرزندان بر عهده اوست ، پس کشته کشتن مرد خسارت مالی بیشتری بر خانواده دارد
    و در ضمن اینکه این پول دیه مرد که بیشتر است نهایتا به زنان می رسد چون مرد بدبخت مرده

    دو ، حضانت فرزند در شرایط مختلف متفاوت است و مطلق زن و مرد نیست با توجه ب قرآن ، در ضمن اینکه حضانت فرزند در قرآن نیست ، ( خواهش می کنم اول قرآن رو بخونید بعدا برچسب بزنید چرا که همه انسان ها دربرابر حرف هایی می زنند مسئولند و باید اون دنیا جوابگو باشند)

    اجازه تنبیه زن توسط مرد ، بعد از دو مرحله صحبت منطقی و کناره گیری ، صورت می گیره ، که اون هم باید ب گونه ای باشه که دیه نداشته باشه یعنی حتی جای اون قرمز هم نباید بشه
    در ضمن اینکه قرآن ، سه مرحله رو برای مرد طی می کنه ، تا اینکه سر هر اتفاقی مرد و زن تصمیم ب جدایی نگیرن
    و آخر اینکه اگه حقوق زن هم رعایت نشه اون هم می تونه با توجه به دلایل جدا شه
    ضرب و شتم که شما می فرمایید ، یک برداشت سطحی از آیه قران هست و آخر امر اینکه دلایلی که یک مرد می تونه این مراحل رو بره علایق و سلایق شخصی خودش نیست بلکه دلایلی ست از جمله هدر رفتن آبرو مال فرزند عدم تمکین (مثلا زن اگه یک موقع، تمکین نکنه مرد حق نداره تنبیه کنه باید اول دو مرحله رو اجرا کنه اگه نتیجه نداد می تونه از راه حل سوم به عنوان آخرین راه حل استفاده کنه و اگه اونم جواب نداد می تونه طلاق بگیره ، چون قرآن نهایت تلاشش می کنه تا مرد فقط از همسر خودش بهره جنسی ببره و این رابطه فقط در قالب خانواده باشه

    درمورد حجاب ، شما می تونید عبارت convert to islam رو در یوتیوب سرچ کنید تا متوجه شید حجاب چطور به زنانی که تازه مسلمان شدند حس امنیت و آرامش داده ، بلا استثنا همشون می گن ، ماشالله کم هم نیستن حداقل می تونید ١٠٠ ویدیو اینچنینی به راحتی ببینید ( من نمی فهمم شما چطور به این برداشت رسیدید که واقعا جای تعجب داره )
    میزان تجاوزها در ایران آمار درستی نداره و نمی شه با آمار مقایسه کرد ( آمار رو هم نمی دونم چطور درأوردید به تنهایی)
    اما اینو می دونم در بلاد کفر ۴١ درصد کودکان تک والد هستن و این بزرگترین تجاوز به حقوق کودکان است

    واقعا متاسفم که برداشتتون از دین ، مثه برداشت رسانه های خارجی هست از جمله بی بی سی و من و تو و صدای امریکا و …..
    امیدوارم روزی برسه که مردم رسانه های فریب دهنده ببندند و به عقل و کتاب مراجعه کنند
    بعد از حادثه یازده سبتامبر ، رشد اسلام در امریکا بیشتر شد اون هم به دلیل اینکه مردم کنجکاو شدن که بفهمن چرا این اتفاق افتاد و همین موضوع باعث شد که مردم متوجه فریب رسانه ها و شناخت قرآن و نهایتا مسلمون شدنشون بشه

    بیش از این مجال نوشتن نیست
    در پناه حق

    پاسخ
    • دکتر شیری
      دکتر شیری گفته:

      من مرقومه شما را خواندم و به نظرم بعضی جاها استدلالات شما سست است از این حیث که حتما میدانید که کثرت یک چیز موجب حقانیت آن نمیشود. گرچه دین مبین اسلام حق است ولی تعداد گرویدن افراد بدان ، نشانه حقانیت آن نیست. قرآن بارهاو بارها اشارت دارد به یک فرد که ارزش تصمیمش به همه جمعهای گمراه می ارزد- دکتر شیری

      پاسخ
    • رامینا
      رامینا گفته:

      در مورد قصاص اشتباه فرمودید. قصاص زن و مرد در اسلام و در قانون ایران برابر نیست. مثلا اگر مردی زتی را بکشد، خانواده زن نمی توانند مرد را قصاص کنند مگر اینکه نصف مبلغ دیه مرد را که براب دیه زن هست، به خانواده مرد پرداخت کنند.

      پاسخ
  25. سحر رضایی
    سحر رضایی گفته:

    دوست عزیز من هم همین تضاد ها و درگیری های ذهنی و سوگیری ها رو نسبت به مذهب خصوصا اسلام و قرآن دارم ولی چند وقت پیش معنی فارسی کامل قرآن رو خوندم و متوجه شدم اصلا در قرآن کوچکترین بی ارزشی و اهانتی نسبت به زن نشده و بر عکس به مردها در خصوص مهربونی و رفتار درست با زن خیلی تاکئد شده ولی متاسفانه چون قانون نویس ها مرد هستند اون هم نه مردانی از جنس دکتر شیری طبیعتاً قانون رو به نفع خودشون نوشتن … پیشنهاد میکنم برای شفافیت ذهنیت لااقل در این خصوص حتما معنی فارسی قرآن رو بخونید اما با ذهنی باز و به دور از جهت گیری… به امید آگاهی و عمل

    پاسخ
  26. Mariya merati
    Mariya merati گفته:

    همین امروز داشتم به این مساله فکر میکردم که چرا من از داشتن این دین هیچ لذتی نمیبرم با اینکه دعای من همیشه بوده که خدایا معرفت عطا کن به من. اخلاقیات برای ارزشمندتر از اجرای شعائر دینیه. چرا

    پاسخ
  27. یلدا
    یلدا گفته:

    سلام دکتر جون ،فکر آخرو عاقبت شمارو که نمی کنن از این سوالا می پرسن نمی گن شما خودتون زن و بچه دارید ،جون هستید می خوان زندگی کنید،اما خوشم آمد ماهرانه خطر رد کردید و جواب رو هم رسوندید.😁😁😁

    پاسخ
  28. آزاده
    آزاده گفته:

    سلام حضور محترم دکتر شیری. مطالعه جواب شما به این پرسش برایم خیلی جالب بود شما ازابعادمتعدد به جواب و مذهب پرداخته بودید .اینکه هیچ مخلوقی نمیتواند خالق خود را درک کند مثل میزی که هر گز نمیتواند به سازنده خود پی برد و اینکه خالق ما در حدیث مشهور میفرماید “کنت کنزا مخفیا فاحببت ان عرف فخلقت الخلق لکی عرف” خدا دوست داشته ما را خلق کند و عشق خودش به بندگانش را در قالب ادیان و هدایت انها به مسیر درست زندگی نشان داده حرفی نیست اما مشکل زمانی است که اصول وحقیقت ادیان را که همیشگی و ثابت است را با فروع ادیان که با رشد بشر متفاوت میشود و باید تغییر کند یکی میگیریم .همانطور که آقای دکتر گفتند بشر امروز مثل یک انسان بالغ است و بشر هزار سال پیش مثل کودک .پس فروع دین دینی که هزار سال بلکه بیشتر از ان گذشته دیگر نیاز او را پاسخگو نیست .

    پاسخ
  29. آرمینه
    آرمینه گفته:

    دین در گذشته های خیلی دور روشی بود برای باز شدن قلبها و نزدیکی به هستی….بعدها وامروزه تبدیل به وستاورد و حربه ای شده برای حکومت بر جوامع…

    پاسخ
  30. زارعی
    زارعی گفته:

    سلام بسیار ممنون از شما دکتر گرانقدر….
    دقیقا دین ساحت های متفاوتی داره، ساحت هستی شناسی و انسان شناسی و راهنما شناسی…
    این دوستمون بنظرم باید در مورد جایگاه انسان در هستی و رابطه انسان با خودش و همنوعش بیشتر مطالعه کنه و این چالش ها طبیعی چون هر رفتاری که فلسفه وجودیش برای ما از دست بده قطعا با اجبار به مرحله عمل در نمی آید.
    لذا این حقیر که خودم دورانی شبیه داشتم. .توصیه میکنم تاثیر و تاثر رفتارها را در بعد فردی و اجتماعی بیشتر بررسی کنند.
    و کتاب های پیرامون انسان شناسی اسلامی مطالعه کنند انشا… شک و شبهه شون رفع خواهد شد

    پاسخ
  31. Victoria
    Victoria گفته:

    سلام
    با تشکر از مبحثی که طرح کردید
    راستش خود من هم مدتی هست که دچار این دغدغه درباره دین شدم و پس از تفکر و مشورت با افراد منطقی تا حدود زیادی قانع شدم
    به نظر من دیندار بودن به معنی دوست داشتن و پذیرفتن خالق هست بطوری که حتی دستوراتی رو که بنظرمون منطقی نیست بخاطر اعتماد به خالق بپذیریم
    راستش در مورد مقام و حقوق زن و مرد و بعضی چیزا که خصوصا در این جامعه و طرز تفکر مدرن منطقی بنظر نمیرسن تنها چیزی که من رو‌مجاب میکنه این هست که قطعا خدایی که توی زمان اوج بلاهت و جاهلیت میاد از تساوی زن و مرد صحبت میکنه و سعی میکنه تفکرات منفی رو عوض کنه، هرگز نمیتونه انقدر در حق زنان اجحاف داشته باشه. مساله ای که در این مورد خیلی من رو آزار میده آزادی مردان در تعدد زوجات و تنزل مقام زن هست. فکر میکنم فلسفه دین بخودی خود طرفدار ظلم به زن نیست چون در این صورت چنین دینی در اصل خودش غلط هست. بنظر من مسایل وحشتناکی که الان شاهدش هستیم چیزی نیست جز تفسیر غلط آیات قرآن که حداقل میشه که متناسب با زمان حال نیستن. بخاطر همین هم هست که میگن امام زمان بعد از ظهورشون انقدر دین رو تغییر میدن که مردم فکر میکنن ایشون دین جدیدی آوردن. من فکر میکنم منظور از این عبارت نوعی آپدیت کردن دین هست که مطابق زمان ما عوض میشه. چه بسا امام زمان حجاب، حقوق، و مسایل زیادی را راجع به زنان آزاد کنند. تمام عرض بنده در این جمله خلاصه میشه: خواهش میکنم نیایم دین رو از دریچه عده ای … ببینیم. اگر هم جایی با چیزی مواجه شدیم که منطقی نبود این رو بدونیم که حتما بخاطر تفسیر یا درک محدود و نادرست ما اونطور برداشت شده و نه ظلم یا بی عدالتی خدا

    پاسخ
  32. حمیده
    حمیده گفته:

    با سلام
    بنده هم در مورد مسئله مذهب دچار مشکل شده ام البته بیشتر وقتی که آموزه های دینی که یه زمانی به همشون پایبند بودیم را از زبان کسانی میشنویم که ذره ای دین و دیانت و انسانیت در وجود اونها نمیبینی و یک سری تعصبات کور کورانه ی دست و پا بند در اطرافت میبنی دچار این تناقص وحشتناک میشی ودر کل به همه چیز شک میکنی

    پاسخ
  33. فاطمه
    فاطمه گفته:

    ممنونم از صحبت های زیبای همه ی دوستان لذت بردم من هم در دین دچار شک و تردید شدم در مسائلی از جمله حجاب و روزه و نماز اقای شیری از شما هم ممنونم

    پاسخ

تعقیب

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *