دائم تماس میگیرد، پیشنهادهای خوب برای حفظ رابطه از اوست، به روی خود نمیآورد که طرفش هی کلاس الکی میگذارد … سعی میکند رابطه را نگه دارد و اخم و تخمهای بیخود طرف را تحمل کند … اینجا رسماً یک باجگیری عاطفی در حال وقوع است و ما با یک مهرطلب روبرو هستیم که فکر میکند آدم صبوری است.
کادوهای خوب و با سلیقه پیچیده شده محصول خلاقیتها و خرج کردنهای توست، دوستای تو همیشه اطرافتون را پر کرده اند، مدتهاست طرفت تقلایی برای رابطه نمیکند، عزیزم تو یک مهرطلبی احیانا که فکر میکنی عاشق پیشه ای !
برخی از خصوصیات مهرطلب ها:
⭕️ به راحتی اظهارنظر نمی کند. با ابهام صحبت می کند و به محض مخالفت دیگران سریع تغییر موضع می دهد.
سعی کنید در مواجهه با چنین موقعیتی، اصل منظور شخص را از او بپرسید و اجازه ندهید که مبهم گویی کند. (وقتی کسی مبهم حرف می زند، به فکر آینده ارتباطی تان هم با او باشید)
⭕️ ملاک خوب و بد، درست و غلط، مفید و مضر را قضاوت، گفته و نظر دیگران می داند.
⭕️ آدمی غصه خور و غمگین است و انتظار دارد که بقیه او را بفهمند. (روضه خوانی از گذشته از خصیصه های اوست)
⭕️ توانایی تشخیص منافع خود را ندارد و قبل از خودش به دیگران فکر می کند.
مثل مهندسی که هنوز پس از گذشتن ۳ ماه از شروع کارش، حقوق خود را تعیین نکرده بود و عقیده به این داشت که اولویت من، منافع شرکتی است و نه منافع خودم! اما واقعیت این است که کسی که توانایی تشخیص منافع خودش را ندارد، نمی تواند منافع سازمانش را هم تشخیص بدهد.
⭕️ نظر مثبت دیگران برایش اهمیت بسیاری دارد. ( اگر از او انتقاد کنید و یا به اصطلاح به او گیر بدهید، تلاش می کند تا شما را به صورتی متقاعد کند.)
⭕️ فردی وابسته است، نیازهایش را از طریق دیگران برطرف می کند. و احساس و اندیشه خود را مرتبط و همانند دیگران می داند و استقلال فکری ندارد.
⭕️ مهر طلب ها استاد ایجاد حس تقصیر هستند!
نمونه از یک مادر مهرطلب : وقتی پسرش در حال تماشای برنامه مورد علاقه اش است و غرق در آن است از او می خواهد که در جا به جا کردن میز او را کمک کند، اما هنگامی که با اعتراض پسرش رو به رو می شود، می گوید : باشه مادر جان، خودم تنهایی جا به جا می کنم! شروع به کشیدن می کند، صدای کشیده شدن میز همراه با صدای آه و ناله مادر، حس گناه و تقصیر شدیدی را در پسر ایجاد می کند.
⭕️ همیشه در حال معذرت خواهی است. ( در واقع معذرت خواهی می کند تا مسئولیت را قبول نکند)
در مواجهه با این عذرخواهی ها، مثلا بگویید : بسیار خب، عذرخواهی ات را قبول کردم اما تا آخر این هفته باید پروژه را تحویل دهی. ( در مقابل مهرطلب بالغ برخورد کنید.)
تهیه و دانلود آموزش غیرحضوری رهایی از تنهایی و مهرطلبی با تدریس دکتر شیری (کلیک نمایید)
با سلام خدمت جناب دکتر شیری گرامی….! سوالی از خدمتتان داشتم. چندی است با آقایی در ارتباطم که ۳ سال از من بزرگتر هستند. فوق العاده از وضعیت فعلی و گذشته خود نالان هستند و من علیرغم مشکلات زیاد خودم سعی میکنم گاهی غیر مستقیم و مستقیم زوایای مثبت زندگی ایشون رو بهشون نشون بدم.( احتمالا شما میگید که بهتر کردن حال طرف، وظیفه ما نیست). ایشون تحصیل کرده مهندسی از آلمان هستند و در حال حاضر مدیر یک مجموعه که البته مدیرهای ارشد تر از ایشون هم در مجموعه فعالیت میکنند.قبلا عقد نافرجامی داشتند و از خیانتهای پدر در حق مادر ناراضی، به گونه ای که خانوادگی پدر را طرد کرده اند. با توجه به شناختی که از خودم دارم کمی مهرطلبم و نه خیلی و ایشون هم خودشیفته.البته کاملا اعتماد به نفس پایین رو میشه در این آقا تشخیص داد، کمااینکه ظاهر فوق العاده عالی و شیکپوشی دارند. از آنجاییکه من خودم روانشناسی خواندم میدونم که حساسیت زیاد به ظاهر با وجود شکنندگی درونی نشان از درد طرحواره نقص و بی ارزشی دارد. میدونم که خودم هم از اینکه ایشون رو از دست بدم ترس دارم.در حالی دارم این سوال رو از شما میپرسم که برای چندمین بار ایشون سر مسائل به شدت بی اهمیت راه حل قهر و اجتناب رو در پیش گرفتند و کات کردند.غیر از اینکه باید روی خودم کار کنم سوال اصلی من ایشون هست که در ارتباط با فردی خودشیفته چند راهکار کاربردی میشه عنوان بفرمایید.
ما همدیگر رو دوست داریم و کاملا متوجه میشم که ایشون نسبت به من بی توجه نیستند اما با نداشتن کنترل بر هیجاناتشون به موقع عصبانیت سریع راه حل قهر را در پیش میگیرند و در عین حال خودشون رو از مشکل مبرا. لطفا کمکم کنید.میدونم کنار اومدن با افراد خودشیفته سخت هست. سپاس از همراهیتون….
وقت بخیر
برای ثبت سوالات شخصی لطفا به سایت porsesh24.com مراجعه کنید
سلام
چطور یک مهرطلب نباشم؟
وقت بخیر
سایر مطالب و مقالات در وبلاگ موجودند کافیست جستجو کنید. پرسش و پاسخها نیز برایتان بسیار مفید خواهند بود
با سلام وتشکر از زحماتتون من خودم ی مهر طلب واقعی بودم ک اسمم گذاشته بودم مهربون خیلی مچکرم ک حداقل ب مشکل خودم پی بردم